Fred i gossos: Com saber si en tenen i com actuar?

Cal tenir en compte que no aguantarà el mateix fred un Husky o un Malamut (naturals de climes freds), que una Chihuahua (natural de Mèxic)

Els tres primers mesos de l'any, són mesos més freds, i aquesta situació també afecta als nostres peluts que poden patir les molèsties d'exposar-se a baixes temperatures.

Tothom que té un gos, haurà pensat en algun moment a l'hivern, abans de passejar-lo, quina és la temperatura mínima que poden aguantar o com saber si pateixen fred. Ho expliquem!

Quina quantitat de fred suporten els gossos?, és perillós treure'ls a passejar?

El pèl dels gossos els ajuda a evitar el fred, però no tots els gossos són iguals ni pateixen el fred igual. Depèn molt de la raça, edat, mida i lloc d'origen.

Els cadells i els gossos sèniors tendeixen a patir més fred, ja que els seus mecanismes de termoregulació són menys eficaços. També passen més fred els gossos petits.

La Direcció General de Drets dels Animals va compartir un gràfic durant la tempesta Filomena com a guia per saber la temperatura mínima que podien suportar els gossos segons la seva mida i raça.

Tots els gossos mantenen bé la temperatura sobre els 7 °C (els grans fins als 4 °C). Els gossos petits entren en perill als -4 °C i els grans als -9 °C.

Finalment, la situació és crítica als -6 °C pels petits i als -12 °C pels grans.

Quins senyals ens ajuden a identificar que tenen fred?

Alguns signes que estan patint fred, són:
● El gos tremola molt i evita sortir de passeig a llocs amb molt corrent d'aire, o a primera o última hora.
● El gos dorm més del normal, sembla més cansat i es mou de manera lenta i maldestra.
● Respira lentament.
● Presenta el nas, la pell i mucoses seques.

Com evitar que tinguin fred?

Quan estiguem a casa evitem que passi temps fora i protegim-lo amb mantes mentre dorm. També és possible que hàgim d'augmentar la ingesta de menjar perquè la seva despesa és més alta.

Quan toqui sortir al carrer, tindrem en compte la climatologia i farem ús de material especial, com roba canina en el cas que el nostre gos tingui fred. És important vigilar les seves potes perquè el fred del terra no li faci mal.

També és crucial sortir en hores de més sol perquè el passeig sigui més agradable.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem