Hidratar-nos amb la calor

Les sardines i altres peixos són una bona opció per menjar en aquesta època

Tenim la xafogor a sobre i és important pensar en hidratar-nos i en la alimentació més adient. Amb la calor s'han d'evitar els aliments amb l'excés de sucres afegits, sal i greixos de mala qualitat. Les fruites i les verdures han de ser el nostre aliat principal, moltes d'elles porten un 80% o 90% d'aigua i són riques en vitamines, minerals i en energia refrescant i les podem consumir mitjançant amanides variades.

En tenim una gran veritat, com el meló, la síndria, els préssecs, l'albercoc, prunes de diverses varietats; les podem prendre soles o en forma de sucs o granissats fets a casa. Els fruits petits com les prunes, aranyons, cireres, albercocs... posats al congelador i menjats a mitja tarda, seran molt agradables.

No hem d'esperar a tenir set per beure aigua ben al contrari, hauríem de fer-ho sovint; pensem que el nostre cos regula la temperatura amb la suor i, amb la calor, no solament eliminem aigua, sinó també electròlits i minerals, que es recuperen amb alimentació variada.

Quan estem fora del nostre entorn habitual, les conserves en llauna ens proporcionen una protecció davant la llum i l'oxigen, això impedirà que es destrueixin les vitamines i les propietats del producte. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem