La importància de cuidar-se quan cuidem

Dur a terme la cura amb acompanyament i amb suport, ajuda a sentir-se millor

La persona que cuida a una persona amb Alzheimer o altres demències pot observar i experimentar desorientació, canvis d'humor, irritabilitat o nerviosisme, tristesa... en la persona cuidada i molt sovint sense cap causa aparent. Conèixer diferents situacions en què es pot trobar en aquesta malaltia i fer-ho amb vivències, i situacions d'altres persones que cuiden ens serà de gran ajuda per a enfrontar-se amb més enteresa a situacions conflictives.

Qui cuida sol experimentar una soledat molt gran, ja que sovint a causa de la malaltia es produeix un aïllament social important. Es recomana fer la cura d'una persona amb demència amb suport. Al principi i molt sovint massa temps la persona cuidadora principal pensa que ho pot fer sola i en certa manera té raó, però aquesta acció provoca una dependència mútua de qui és cuidat i de qui cuida cada vegada més absorbent de tal manera que quan qui cuida ja no pot per esgotament és molt més difícil fer vincle amb una altra persona. Per tant, cada vegada més observem la necessitat de crear vincles diferents des de l'inici de la malaltia. Ajuda a crear diferents vincles, a poder continuar tenint un mínim de vida personal. Cuidar, som conscients que no és gens fàcil, organitzar-ho, però hauria de ser tasca de tothom: família, organismes públics: ajuntaments, Generalitat, Estat.

Per les persones cuidadores va molt bé tenir formació i acompanyament, participar en grups d'ajuda mútua. L'objectiu és oferir recursos i eines i un temps per expressar i compartir els neguits, les angoixes, experiències diàries, un espai d'escolta activa on entre tots es trobin recursos i alternatives.

Per a més informació els dimarts de 9 h a 14 h i els dijous de 9 h a 12 a la Casa de Cultura de Sant Cugat. O al tel. 656671227.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem