La importància dels ritus funeraris

No hi ha una resposta correcta a l’hora de preguntar-se quin ritual és el millor per tal d’acomiadar-nos d’una persona, perquè poden existir tants rituals com individualitats

Els ritus funeraris tenen un sentit molt significatiu a l'hora d'elaborar el dol i de transitar aquesta situació tot i que, alhora, la mort continua sent un tema tabú.

A occident, un dels rituals més freqüents i normatius és la vetlla de la persona difunta i la cerimònia dins dels tanatoris. Per un costat, assistir a aquests espais tan concrets ens pot permetre assimilar una mica més la pèrdua. Però, per un altre costat, pot resultar un xoc emocional en alguns casos i per algunes persones el fer d'haver de confrontar aquestes imatges i frases tòpiques quan la mort és tan recent. Per aquest motiu, pot ser interessant preguntar-se quin ritual ens pot ajudar realment a acomiadar-nos de la persona.

Alguns exemples poden ser escriure una carta a la persona difunta, dedicar a la persona un petit altar a algun lloc de la llar, anar a tirar les cendres a algun indret especial, commemorar la data de la mort anualment, posar-se algun accessori de la persona que s'ha mort, etc. Els rituals tenen una funció simbòlica que és essencial: ens vincula directament amb la persona que ja no està amb nosaltres. És justament aquesta manera de mantenir-la present la que ens permet anar elaborant la seva pèrdua i donar-li un nou espai a la nostra vida.

AFA VO, t'acompanyem: 656671227.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem