L’amigdalitis

Mesures per tractar adequadament la malaltia

Es pateix d’amigdalitis quan s’inflamen les amígdales, aquestes parts de teixit carnós que pengen dels dos costats de la part posterior de la gola i que tenen la funció d’ajudar l’organisme a lluitar contra els gèrmens que entren al cos a través de la boca.

Durant l’amigdalitis o angines, les amígdales s’engrosseixen o inflamen i adquireixen un color vermellós, i fins i tot es poden recobrir d’una capa de secrecions grogues, blanques o grises.

Els símptomes de l’amigdalitis inclouen les amígdales inflamades, mal a la gola i dificultat per empassar el menjar. Gran part dels casos d’amigdalitis són causats per la infecció amb un virus comú, però també pot causar amigdalitis una infecció bacteriana.

Com que el tractament adequat per a l’amigdalitis depèn de la causa que l’hagi provocat, és important obtenir un diagnòstic ràpid i precís.

La cirurgia per extirpar les amígdales generalment només es fa quan l’amigdalitis es pateix amb freqüència, quan no es respon a altres tractaments o perquè causa complicacions greus.

 
Comentaris

Destaquem