La pell dels Bull terrier

Els Bull terrier són una de les races més freqüents en les llars de la Península Ibèrica

Les seves cures són semblants a les de la resta dels gossos, en general, encara que sí és cert que es tracta d’una mascota amb la qual cal tenir especial cura a causa de la seva pell. I és que, aquesta és un clar indicador que pot estar greument malalt i, fins i tot, arribar a morir. La clau és que aquests gossos es veuen afectats per l’acrodermatitis letal.

Aquesta malaltia es manifesta ja en les seves primeres setmanes de vida i els senyals més comuns són unes úlceres que apareixen en les potes i que són molt doloroses. A banda, es produeix una deformació dels coixinets i les ungles. Altres símptomes clars són un retard en el creixement. El seu sistema immunitari també presenta algunes deficiències, entre d’altres conseqüències.

L’acrodermatitis letal no es guareix en aquests gossos i, de moment, no s’ha pogut donar amb una solució, malgrat que la malaltia es coneix des de fa uns 30 anys. Però, ara, s’ha fet un pas important gràcies a un estudi científic realitzat per l’Institut de Genètica de la Universitat de Bern, a Suïssa. Aquesta investigació ha permès saber que la principal causa d’aquesta malaltia està en la genètica. I, en concret, en una mutació d’un gen.

 
Comentaris

Destaquem