Més enllà de la tradicional orxata de xufa valenciana. Aquestes boletes són també font nutricional de minerals, vitamines i antioxidants que l’han convertit en un superaliment versàtil gràcies a tots els derivats d’aquest producte, com la farina de xufa, oli de xufa o com a fruit pelat.
Com a tubercles, les xufes són font d’energia provinent de sucres complexos que s’alliberen de manera estable, cosa que beneficia al nostre intestí i també als nivells de sucre en sang.
Destaquen també pel seu alt contingut en fibra, beneficiosa per a regular el trànsit intestinal de manera natural.
Així mateix, les xufes són una font inesgotable de proteïna vegetal amb alt poder nutritiu, que es tradueix en una menor incidència de greix i colesterol, així com un potent antioxidant que elimina toxines.
A més, en tractar-se d’un producte d’origen vegetal, la llet de xufa pot ser un substitut perfecte de la llet de vaca per a vegans i intolerants a la lactosa.
Quant a minerals, la xufa destaca per les seves altes quantitats de magnesi i potassi.
A més, també és una important font de fòsfor, ferro i calci.
D’altra banda, les vitamines E i C són les que més destaquen en el seu contingut i això significa, sobretot, el manteniment del sistema immunològic fort davant virus i bacteris i la prevenció dels danys dels radicals lliures.
Font: AMIC
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok