Laura Tejada

Amb tot, l’obra Un cop morta, traspua un humor negríssim que es combina amb uns diàlegs àgils i versemblants

Laura Tejada (Barcelona, 1969) és una escriptora que resideix a Andorra, si bé és sabadellenca de soca-rel. El 2015 va publicar la novel·la Un cop morta —premi El Lector de l’Odissea d’aquell any—, obra per la qual visitarà l’aula de nivell Intermedi de català, a la Casa de Cultura, el dilluns 12 de desembre a les 10 hores, ja que és la lectura recomanada en aquest curs. En una xerrada distesa, l’autora compartirà amb els alumnes i amb tothom qui hi vulgui assistir —l’acte és obert al públic— les curiositats al voltant del llibre, però també reflexions sobre el procés creatiu.

Tejada va donar el pas a escriure després d’assistir als cursos de narrativa de novel·la de l’Ateneu Barcelonès, per bé que el seu camp de formació és Belles Arts, encara que professionalment mai s’hi ha dedicat. Com a curiositat, cal dir que sempre escriu a mà i després poleix els manuscrits a l'ordinador, un fet on podem entreveure el vincle amb les Belles Arts, perquè, en paraules seves, “escriure a mà és el mateix que em passa quan dibuixo, que és una connexió directa, és una cosa física, autèntica”.

Un cop morta, publicada per RBA-La Magrana, va ser la seva primera novel·la, en la qual l’escriptora ens transporta als problemes familiars i personals derivats de l’atenció a un familiar dependent, tasca que massa sovint recau en les dones.

En la segona novel·la, L’ordre de les coses, publicada per l’editorial Comanegra, Tejada va ambientar a la Garrotxa una història coral intergeneracional a partir del conflicte que neix de la relació entre un professor de música de 42 anys i una noia de 17. La trama gira al voltant d’aquesta noia i, de nou, hi apareix la pèrdua com una de les constants de l’autora —un personatge pateix demència i s’obsessiona amb el passat—, tot servit amb diàlegs escrits en perfecte garrotxí.

La visita de Laura Tejada a l’aula de nivell Intermedi s’emmarca en el programa de foment de l’ús de la llengua i, especialment, en la difusió de la cultura catalana i la promoció de la lectura. Cal remarcar també que ha estat possible gràcies a la participació desinteressada de l’autora.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem