Les arrels dels arbres

Quan planteu un arbre, aneu amb compte amb la distància amb què el col·loqueu si disposa d’arrels agressives, perquè poden trencar construccions, pous, piscines, murs, aixecar paviments, conduccions...

Els arbres que es planten prop de les cases poden causar problemes amb les seves arrels si el ciment és de mala qualitat, però si es tracta de formigó armat, modern, no ha de passar res.


També convé evitar plantar arbres molt a prop de casa, perquè a més poden produir un excés d’ombra.


Si heu talat un arbre i voleu eliminar-ne les arrels, existeix un producte semblant a la sal comuna que es fica en uns forats fets a la soca, es tapa, l’arbre ho absorbeix i les arrels moren.


Una alternativa per evitar que els arbres estenguin massa les arrels consisteix a fer cada any una poda de la copa (menys branques, menys arrels) i regar bé l’arbre perquè no hagi de buscar l’aigua lluny.


Si és necessari, també podeu fer una rasa a certa distància del tronc, talleu l’arrel i ompliu la rasa de ciment per bloquejar-li el pas.


Per eliminar les arrels de pollancres, eucaliptus o qualsevol arbre que rebrota, taleu-lo i sobre el tall apliqueu herbicida total directament de l’ampolla, sense diluir, amb una brotxa, amarant bé el tall.

 
Comentaris

Destaquem