Malalties de la ‘Menta spicata’

La ‘Menta spicata’ pot arribar a patir alguns problemes i malalties

La Menta spicata pot arribar a patir alguns problemes i malalties, com per exemple:

• Mancança de nutrients: És una de les malalties més comunes i és possible distingir-la a simple vista, ja que, depenent del nivell de nutrició, es poden veure diferents tonalitats en el seu aspecte. L’absència de nutrients pot ser de potassi, de nitrogen i de fòsfor.

• Rovell: És un fong que forma un bony de color gairebé ataronjat, el qual acostuma a aparèixer en les fulles. També poden arribar a notar-se taques grogues en el feix.

• Plagues: Podem trobar una varietat de plagues que arrasen el benestar d’aquesta herba. Entre les més comunes hi ha:

- Erugues: són larves que acostumen a néixer dels ous, per passar al seu estat de crisàlide i després culminar com a arnes o potser papallones, segons sigui el cas.

-Pugó: acostuma a atacar les plantes que presenten elevats nivells de sucres i, depenent del nivell de desenvolupament, trobarem diferents danys en les plantes. Per exemple, les larves fan galeries en les fulles.

Algunes mesures per combatre les plagues:

Si els pugons ja estan presents serà suficient ruixar aigua amb sabó per eliminar-los, fins i tot també podem utilitzar infusió de ceba o all. Les marietes acostumen a ser els depredadors ideals per aquestes plagues, per tant, ubicar-les en la menta us permetrà fer fugir el pugó de forma gairebé instantània.

La plaga de la mosca blanca acostuma a presentar-se amb major freqüència en les èpoques d’estiu i primavera. El problema és que pot provocar: danys interns en la planta; producció de melassa; diverses malalties; i extreure la sàvia de la planta. Per prevenir aquesta classe de plagues la millor recomanació és mantenir una constant revisió de la planta, de tal forma que sigui possible tractar el cas a temps. En cas d’invasió, les infusions d’all poden ser molt útils.

Font: www.jardineriaon.com

 
Comentaris

Destaquem