Menjar nadalenc perjudicial

Cal vigilar amb el que mengen els gossos

Dintre de pocs dies comencen les celebracions nadalenques. Unes dates en les quals és habitual tenir safates de dolços i de menjar fàcilment accessibles per als gossos. Però, si es tenen gossos a casa, és important no deixar-les a la vista i, sobretot, vigilar que no mengin d’elles. I és que hi ha aliments que els poden fer molt de mal.

  • Xocolata: Torrons, galetes, bombons, trufes... La xocolata és un aliment molt perjudicial per als gossos, fins i tot es pot considerar com a tòxic per contenir teobromina. I és que, en funció de la quantitat que prenguin, pot generar-los diarrees i vòmits, a més de provocar-los algunes reaccions de tipus neurològic que faran que tinguin dificultats per moure’s perquè no coordinaran els moviments i, fins i tot, es poden produir convulsions en els ulls.
  • Raïm i panses: Aquests aliments contenen tanins, que poden generar en els gossos diarrees i altres trastorns gastrointestinals, a banda de vòmits. Les seves conseqüències són encara més perilloses perquè, fins i tot, poden arribar a generar-los una fallada renal, que podria portar-los a la mort.
  • Hortalisses: El porro, la ceba i l’all són altres tres productes que no senten gens bé als gossos, arribant fins i tot a resultar mortals. I no importa com les consumeixin. Entre els seus efectes, per exemple, es troba l’anèmia que comporten, a la vegada, un menor transport d’oxigen a les cèl·lules que deriva en una fallada multiorgànica, que és possible que posi fi a la seva vida.

 
Comentaris

Destaquem