Nens i Gossos

Segons les estadístiques, el 80% dels atacs de gossos a humans es produeixen cap als menors d'edat

La convivència entre nens i gossos aporta grans beneficis per als més petits de la casa. Molts estudis avalen que incentiva aspectes com l'estimulació cognitiva, l'empatia, el sentit de la responsabilitat, etc. Però perquè la interacció nen-gos sigui l'adequada i prevenir accidents, és fonamental que els adults eduquin els nens i els proporcionin unes pautes bàsiques sobre com relacionar-se amb el seu company pelut.

El primer que han d'entendre és que el gos no és cap joguina, sinó un ésser viu amb sentiments i unes necessitats.

Com a norma general, qualsevol interacció nen-gos sempre hauria d'estar supervisada per un adult. Els nens tenen un to de veu agut, es mouen bruscament (corren, salten...,) i aquest tipus de conductes poden causar nerviosisme i excitació en el gos i fer que un joc acabi derivant en una empenta, marcatge o mossegada. Els adults han d'ensenyar als nens quines accions són inadequades per al gos: no l'han de colpejar, no estirar-li de la cua o de les orelles, evitar mirar-lo fixament, no molestar-lo mai mentre menja o està entretingut amb alguna joguina, no abraçar-lo (les abraçades no formen part del llenguatge caní i, per alguns gossos, és un acte molt invasiu)..., També és important que el gos disposi d'una zona de descans on retirar-se quan no vol ser molestat.

En les interaccions nen-gos, l'adult ha d'estar pendent de qualsevol senyal d'incomoditat per part de l'animal. Prèviament a un atac, sovint el gos ja ha realitzat més d'un senyal d'advertència (senyals de calma, rondinar, ensenyar les dents...) que un nen pot interpretar com quelcom que forma part del joc. En aquests casos, el pitjor que podem fer és recórrer al càstig. El gos només està manifestant el seu malestar davant d'una situació que no li agrada. Renyar-lo només pot afavorir que faci una associació negativa amb el nen i que la seva relació es deteriori. Com sempre, si es produeix algun tipus d'incident entre el gos i els nens de la casa, no espereu a solucionar el problema.

Contacteu amb algun educador caní en positiu que us pugui ajudar a reconduir el problema de conducta del gos a temps.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem