Els ocells com a animals de companyia

No totes les espècies són aptes per a persones poc experimentades

Després de gossos i gats, les aus són les mascotes més populars. N'hi ha moltes espècies i cadascuna amb les seves necessitats. Per tant, si ens decidim per aquesta opció, cal informar-se molt bé abans. Així i tot, en general, hi ha una sèrie de pautes comunes a la majoria d'aus i que cal complir per assegurar el seu benestar:

• Proporcionar una alimentació adequada i equilibrada. La dieta ha de ser rica en vitamines i minerals. Segons l'espècie la seva alimentació es basarà en escaiola, llavors, fruits secs, verdures o fruites.
• Mantenir la gàbia neta de deposicions i restes de menjar.
• Col·locar la gàbia en llocs amb llum natural. És important que els ocells rebin raigs ultraviolats. Una bona manera és tenir situada la gàbia a prop d'alguna finestra, però evitant que el sol sigui excessiu.
• Adquirir una gàbia espaiosa on l'ocell pugui moure's còmodament. Cal que tingui algun gronxador, pals, joguines... Les aus necessiten estimulació i fer exercici. També és recomanable que puguin passar unes hores al dia fora de la gàbia.
• Dedicar-los cada dia una estona del nostre temps. Hi ha aus que són molt sociables i la manca de contacte i atenció pot acabar derivant en problemes de conducta.

Els ocells de mida petita més habituals a les llars són els periquitos. Es recomana que convisquin en parella (mascle i femella). Són ideals per a persones que s'inicien en aquest món. També són molt populars els agapornis. Aquesta espècie també necessita una parella. Destaquen per ser alegres, sociables i fidels. Són xerraires i requereixen molta atenció.

Si parlem d'aus d'una mida mitjana, les nimfes són ocells que destaquen per la seva docilitat i ganes de jugar.

Respecte a les aus grans (cacatues, lloros...), cal destacar que necessiten una gran dedicació i experiència prèvia. La seva esperança de vida se situa entre els 50 i els 70 anys.

Si decidiu tenir un ocell com a animal de companyia, heu de saber que existeixen associacions (Bird Friends Barcelona, APAEC Catalunya...) que en tenen per adoptar. Us oferiran assessorament i a més, us assegurareu que no provenen del tràfic il·legal, una pràctica comuna que afecta aquestes aus.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem