Parts d'una Orientació Professional (V)

Has de tenir una actitud proactiva i positiva des del primer dia

La primera part que parlàvem era la recerca activa. Què vol dir? Aquesta recerca que tu creus que ja fas, activament, no és al que ens referim. Òbviament, si estàs enviant i buscant com fa tothom, ja estàs buscant activament. Però en aquest punt ens referim a fer un pas més enllà.

1. Fes un Excel: anota-ho tot, empresa, qui són, que fan, dia que vas enviar cv, oferta, etc. que mai et truquin d'un lloc i hagis de respondre: "Ai, és que ara no sé d'on em truca, ni quina oferta és"?...! Pren nota pel carrer, amb el mòbil o llibreta i després traspassa-ho tot a l'Excel.

Imagina't:
- Empresa: "Hola, bon dia, li truco de l'empresa XX pel CV que ens va deixar l'altre dia.
- Tu: Hola... disculpa, d'on? Ah, d'acord és que no ho recordava, estic enviant tants CV que ja no sé..."
O
- Empresa: "Hola, bon dia, li truco de l'empresa XX per...".
- Tu: Ah, hola, bon dia, sí si, l'empresa XX, que teniu aquesta oferta oberta que em va agradar molt, sí. (Pots afegir: "que bé que em truqueu perquè estic molt interessada" o "per què m'agrada molt el vostre sector").

Recorda que des del primer contacte que tindreu, ells estan veient com ets. Si demostres ser una persona optimista, alegre, amb il·lusió i actitud positiva, tindràs ja un 10% de la feina guanyada! D'això se'n diu, filtre telefònic. Que no t'agafi de sorpresa! Continuem!.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem