Parts d'una Orientació Professional (VII)

La socialització constant ens pot arribar a portar a molts bons contactes i aquest a d'altres

Com fer el llistat d'empreses?

Primer de tot, ves a "Google" i busca totes les empreses que et puguin interessar. Entra a les seves webs i anota telèfons de contacte, fica el CV si et deixen, agafa noms de persones de RH i mira bé que fan, quins són els seus valors i missió i si encaixen amb els teus valors personals. Estudia bé l'empresa per tal que quan enviïs el CV sàpigues a qui ho estàs donant i si et truquen, podràs mostrar que el teu interès és real perquè sabràs moltes més coses de l'organització. I tot, anotat a l'Excel. Després busca si tenen ofertes a la web obertes i també si a internet han obert cap. A la carta de presentació els hi podràs mostrar la motivació real, perquè ja t'has estudiat l'empresa.

Com demanar i aconseguir contactes?

Hi ha un llibre molt interessant que es diu, "Nunca comas solo". El que ens ve a dir aquest llibre és que, el més important al món professional (i al personal també, creieu-me), són els contactes. Un dia seràs tu qui ajudis a algú que coneixes de casualitat i un altre dia serà ell qui t'ajudi a tu. Sempre que tinguis una oportunitat de parlar amb algú, fes-ho. Cafès, dinars, xerrades que poden semblar poc rellevants. Qualsevol lloc i moment són bons per conèixer gent. Intenta mantenir a tota la teva gent, sempre en moviment. Durant el mes, has de fer cada setmana un cafè o un dinar amb algú que ja coneixes per mantenir el contacte perquè d'aquell sortiran altres.


Si no ets molt sociable per natura, t'hauràs d'acostumar. I creu-me, sempre s'obtenen resultats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem