Amb peus de plom

Sempre és millor tenir un peu a l’estrep que tenir un peu a la fossa

Us sembla inspiradora la paraula peu? Pot donar peu a escriure un article per al TOT Sant Cugat? Tothom sap què vol dir anar a peu, però sabeu que tenir fred de peus és sentir gelosia i que ficar-se de peus a la galleda és dir o fer una cosa inconvenient, ridícula?

De bon matí, no convé llevar-se amb el peu esquerre! Cal començar el dia amb bon peu.

Als infants els agrada molt caminar a peu coix, és a dir, amb un sol peu, fent que l’altre peu no toqui a terra, però quan ja ens pesen els anys anem a peu rossec i caminem arrossegant els peus. Si la sequera continua, aquest estiu, malauradament, podrem travessar les rieres i rius a peu eixut i si ens volem banyar haurem d’anar fins al mar i vigilar de no perdre peu.

Si pare i fill calcen el mateix peu, vol dir que s’assemblen; i si sempre estan pendents de l’avi i el tenen molt protegit, direm que no el deixen tocar de peus a terra. Si algú és molt lent, és que demana permís a un peu per moure l’altre; si algú ha tingut un gran desengany, direm que li ha caigut l’ànima als peus.

Podem dir que ara vivim en una casa a peu pla, al peu de la muntanya, i que no volem tornar a posar els peus a la casa que teníem abans. Estem tan contents amb la nostra casa nova que ballem amb un peu, però estem lligats de peus i mans perquè cada mes hem de pagar la hipoteca. De moment, només tenim 6 cadires i si organitzem un sopar amb amics, haurem de sopar a peu dret (no pas *de peu). Si tenim un veí massa invasiu, que dona peu a situacions incòmodes, ara que ja sabem de quin peu coixeja, li haurem de parar els peus i estar al peu del canó per assegurar-nos que això no torna a passar.

I encara podríem seguir jugant perquè la paraula peu dona nom a plantes (com el peu d’oca), bolets (com el peu de rata), animals (com el peu de cabra) o eines (com el peu de rei o el peu de gallina), però ho deixem aquí. Ara ja només cal revisar l’article de cap a peus. Aquesta vegada no afegim res a peu de pàgina. Ja està tot dit, però no us ho agafeu al peu de la lletra!.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem