Preguntes de la gent gran de Sant Cugat (1)

Sentim-nos feliços si anem arribant a vells, perquè l'alternativa de no arribar-hi és pitjor

Podem sentir felicitat en fer-nos grans?

El pròxim dia 28 de juny arriba als cinemes la pel·lícula El dial del destí, la cinquena i darrera entrega de l'arqueòleg Indiana Jones, amb la qual Harrison Ford s'acomiada del personatge, després de A la recerca de l'arca perduda, fa quaranta-dos anys.

En una entrevista a la revista People, Harrison diu que no vol tornar a ser jove. "Ara gaudeixo essent gran (vuitanta anys). Certament, estic disminuït físicament per l'edat, però l'edat té coses meravelloses: la riquesa de l'experiència, tot el pes del temps que has gastat per envellir, les oportunitats que encara tinc per continuar treballant... Tot això em dona tranquil·litat."

No és l'únic actor mundialment reconegut que no dubten a reivindicar el pas dels anys. Angelina Jolie, per exemple diu: "M'agrada fer-me gran. Em sento fins i tot més còmoda ara que quan era més jove. Potser perquè la meva mare no va viure tant, el fet d'envellir el sento com una victòria i no em fa viure trista." I ara presumeix de les canes que li van sortint. I Júlia Roberts, Cameron Díaz, Salma Hayek, Anthony Hopkins, Martin Scorsese també han parlat obertament de la seva edat i cada dia es feliciten d'arribar-hi.

I al nostre país, Àngela Molina, amb la seva llarga cabellera blanca diu: "El cabell té un poder especial i ens influeix molt en com ens veiem i com ens sentim, però cal voler-lo tal com és". De fet, hi ha molts actors i actrius que presumeixen que mai s'han operat de res, perquè els encanta envellir tal com són.

Tots i totes volem arribar a vells, però no ens agrada fer-nos vells. Voldríem l'impossible d'anar complint anys, però amb cos de joves.

L'envelliment del cos no el podem evitar, com a màxim podem tenir-ne cura i mirar que els efectes no vagin massa de pressa: ara ens fa mal aquí, ara allà, ara ens cansem més que abans, ara tenim alta la pressió, però si mirem de continuar caminant, o fent gimnàstica, o ioga, o tai-txí, o aigua-gym, potser podrem aguantar millor la vellesa. I amb el cap passa el mateix: Ja no tenim la memòria d'abans, ni l'agilitat mental, ni la concentració, però si el fem treballar, potser les nostres neurones no s'emmandriran tant.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem