Preguntes de la gent gran de Sant Cugat (4)

Desitgem que no us hi trobeu i que si us hi trobeu, reaccioneu amb calma i prudència i us en pugueu sortir ben parats

Tres preguntes sobre "un cop de calor"?

Primera, què és un cop de calor?

En condicions normals la temperatura interna del cos oscil·la entre els 36,1 i els 37,2 graus gràcies a mecanismes d'autoregulació com l'evaporació de la suor, la respiració o la circulació de la sang. El cop de calor es produeix quan se supera aquest llindar, l'escalfor s'acumula a l'organisme i la temperatura s'eleva de forma contínua. Si puja per sobre dels 39 graus i el cos és incapaç de regular-se, pot desencadenar una fallada del sistema d'eliminació de toxines, pot fer perdre la consciència i entrar en estat de coma.

Els símptomes més habituals son cansament, dolors musculars, marejos, hipotensió, mal de cap, confusió del comportament, sudoració excessiva, pols accelerat o respiració ràpida i en alguns casos, pèrdua del coneixement.

Segona, què s'ha de fer quan algú té un cop de calor?

El primer que s'ha de fer és trucar al 112 i demanar assistència. Entretant cal fer jeure la persona amb els peus elevats, en un lloc fresc i ventilat, afluixar-li la roba, donar-li aigua en petits glops i posar-li draps humits amb aigua freda.

Tercera, com es pot evitar el cop de calor?

Mantenir-se ben hidratat, que suposa que hem de beure aigua encara que no tinguem set, no sortir al carrer en les hores de més calor, portar vestits clars i lleugers, portar el cap cobert, evitar l'exercici físic a l'aire lliure a les hores centrals del dia, menjar lleugerament per evitar les digestions pesades, no consumir alcohol, no dutxar-se amb aigua molt freda, no conduir en condicions de massa calor i descansar cada dues hores.
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem