Presa de decisions en la malaltia d'Alzheimer

Existeix una fina línia entre permetre que prenguin decisions i intervenir per protegir-los quan sigui necessari

En la cura de persones amb malaltia d'Alzheimer o una demència, ens enfrontem a la delicada tasca de trobar un equilibri entre respectar la seva autonomia i assegurar el seu benestar.

Existeix una fina línia entre permetre que prenguin decisions i intervenir per protegir-los quan sigui necessari. D'una banda, és crucial reconèixer i respectar a la persona amb demència quan expressa les seves preferències per prendre decisions i, sempre que això sigui possible, els permetrà mantenir un sentit de control sobre la seva vida. D'altra banda, hi ha situacions en les quals la intervenció és necessària per garantir la seva seguretat i benestar (i la dels qui estan al seu voltant), especialment quan no poden comprendre les conseqüències de les seves decisions o quan no són conscients de les seves limitacions. Per exemple, una persona afectada pot triar la seva vestimenta (fomentem la seva autonomia i autoestima), però si vol sortir al carrer sola i de nit haurem d'intervenir per la seva seguretat.

Trobar un equilibri sensible i compassiu entre deixar que la persona decideixi i prendre decisions per ella quan sigui necessari requereix una comprensió profunda de les seves necessitats i preferències, i una atenció curosa al seu benestar físic i emocional. AFA VO t'acompanyem a l'hora de valorar la presa de decisions, ens trobaràs a la Casa de Cultura i al telèfon 656671227.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem