Promoure activitats adients

Si algú manté una vida social no només activa, sinó activista, envellirà millor

Fa dues setmanes dèiem que molts experts analitzen el procés d'envelliment i proposen cinc línies de treball per envellir millor: Adoptar hàbits saludables, promoure activitats adients, conservar la xarxa de relacions socials, mesurar el nostre grau de fragilitat i transformar les residències per a la gent gran.

Ja ens vam ocupar dels hàbits saludables. Per això ara parlarem de la segona: Promoure activitats adients.

Per a un envelliment actiu és important despertar la curiositat i l'interès de cada persona, perquè puguin trobar activitats que els siguin útils, des de voluntariat, fins a ampliar els seus coneixements pel simple plaer d'aprendre. A les persones les mou fer allò que té sentit per a elles i, si és útil també per a d'altres, encara millor, perquè a ells els dóna més sentit.

Hi ha moltes persones grans que tenen altes capacitats, més enllà de jugar a cartes o al dòmino. Els seus coneixements i expertesa recomanarien que les fessin servir millor per alimentar el seu projecte vital.

I una bona manera d'enriquir-se i estimular-se és creant espais on les diferents generacions comparteixin i es relacionin, en lloc de dedicar casals i recursos només per a la gent gran.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem