Quantes hores dorm un gat?

Teniu un gat a casa? Doncs segurament haureu notat que passa moltes hores dormint

Encara que molts propietaris s’espanten, creient que les seves mascotes pateixen algun tipus de malaltia que els fa estar ensopides, el cert és que no cal preocupar-se, ja que aquests animals són dormilegues, cosa que s’explica per diverses raons: supervivència, necessitat, temperatura, edat, avorriment, zel...

Els felins adults acostumen a passar dormint unes 15 hores al dia, si bé és cert que no dormen massa hores seguides, sinó que reparteixen les hores de son en diferents migdiades durant el dia.

Si 15 hores us semblen massa, us sorprendrà saber que els cadells dormen una mitjana de 20 hores almenys durant les 4 primeres setmanes de vida, la qual cosa correspon al 90% del dia. També els gats vells acostumen a passar més hores dormint que els adults.

Això sí, malgrat tot el que acabem d’explicar, els gats no acostumen a dormir tantes hores si estan acompanyats o noten molt de moviment, sinó que prefereixen fer-ho quan estan tranquils. Així, podem assegurar que la major part del temps que passeu fora de casa la vostra mascota està fent una becaina.

 
Comentaris

Destaquem