Quina calor!

Les dones estan en més risc que els homes, perquè n'hi ha moltes de vídues, que viuen soles amb pocs recursos i pensions més baixes

Potser aquesta és la frase que més repetim i sentim aquests dies de ple mes d'agost. I és que veritablement estem patint unes temperatures de rècord, que per a molts estan resultant mortals. Es calcula que a Espanya, des de l'1 de juny, han mort unes 2.000 persones per excés de calor, de les quals 1.814 eren persones grans. Aquestes morts generalment són degudes a la combinació de malalties que es descompensen per la calor. Per això els experts reclamen millors plans per alleugerir els efectes de la calor excessiva, ja que es preveu que el canvi climàtic portarà estius cada cop més extrems.

Les recomanacions dels experts són tant de sentit comú, que potser no val la pena recordar-les: No consumir alcohol o begudes ensucrades, no menjar massa, no fer activitats físiques i evitar el sol a les hores de més calor o mantenir-se hidratat.

Però com se sap que un està deshidratat? Quins símptomes poden ser els de la deshidratació? Mal de cap, mareig, rampes musculars, manca d'energia, cansament per una activitat lleugera, boca-seca, pressió arterial baixa, ritme cardíac alt, confusió, poca micció i orina fosca.

Per combatre-la, aigua en petites quantitats, però sovint i no prendre-la de cop ni massa de pressa perquè pot provocar vòmits, caldos clars, gelats tipus "polo", gelatina i glaçons. I evitar el cafè, el te, els refrescos edulcorats i els sucs de fruita, ja que el sucre pot tenir efectes deshidratants en augmentar la quantitat d'orina. Fruites amb un alt contingut d'aigua, com la síndria, el meló, l'aranja, les maduixes i verdures com el bròquil, la coliflor, la col, l'api, el cogombre, l'albergínia, l'enciam, els raves, els espinacs, el carabassó i el tomàquet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem