Quines són les malalties més freqüents de les mascotes?

La Leishmaniasis és una malaltia que afecta sobretot als gossos i aquesta pot ser mortal

Aquestes són les principals malalties que afecten els animals de companyia a l'estiu:

 
  1. Otitis. A l’estiu la freqüència de bany dels gossos augmenta i amb aquest fet també les possibilitats de patir inflamacions a l’oïda
  2. Dermatitis i al·lèrgies. Els canvis de temperatura i les altes temperatures poden provocar irritacions de la pell i aparicions de granets, entre altres, en els gossos
  3. Problemes digestius. El canvi d’hàbits alimentaris dels gossos i els gats i les altes temperatures contribueixen a problemes gastrointestinals
  4. Infeccions d'orina. A l’estiu els gossos poden patir cistitis o altres infeccions a la bufeta.  En molts casos, també s’infecten els ronyons.
  5. Paràsits. Durant els mesos de calor els gossos estan més exposats a paràsits externs com les paparres, les puces i els mosquits.
  6. Cops de calor. Per prevenir els cops de calor de gats i gossos cal hidratar-los bé i tenir cura del seu pèl perquè puguin regular bé la temperatura.

Què és la Leishmaniasis?

A banda de les principals malalties que poden patir durant l’estiu les mascotes, també poden patir altres patologies com la Leishmaniasis. És una malaltia infecciosa que la transmet un paràsit amb les seves picades i afecta majoritàriament a gossos, però també pot afectar a gats, fures i fins i tot els humans. Els principals símptomes d’aquesta malaltia són l’atròfia muscular, l’apatia, episodis de febre, excés de llàgrimes i parpelles inflamades o una coixera sense que es detecti una causa prèvia aparent.

A banda dels símptomes generals, en alguns gossos també es poden donar uns de més específics com un creixement destacat de les ungles, ganglis inflamats, alopècia en diferents zones del cos com les orelles, al voltant dels ulls, i una pèrdua de pes preocupant. El principal tractament per guarir la malaltia en gossos és farmacològic i es pot complementar amb una dieta que reforci el sistema immunitari.

 
Comentaris

Destaquem