Reconèixer la diabetis en gats

A casa és possible estar atents a una sèrie de senyals, que poden fer sospitar que el gat té aquesta malaltia

Els gats poden tenir malalties com les persones. De fet, moltes de les que pateixen els éssers humans estan presents en els gats. És el cas de la diabetis, que requereix cures específiques i que pot tenir complicacions i ser realment perjudicial per a la salut. Però, és possible reconèixer-la a casa?

Evidentment, la millor forma de saber si el gat és o no diabètic és anar al veterinari perquè li faci un estudi detallat. Però, a casa sí que és possible estar atents a una sèrie de senyals, que poden fer sospitar que el gat té aquesta malaltia.

Un dels indicis més clars és el nombre de vegades que orina. I és que és habitual que el gat evacuï l’orina més vegades si és diabètic, ja que el seu organisme no és capaç de metabolitzar la glucosa.

Normalment, aquest augment de les miccions també està acompanyat d’una major necessitat de beure aigua.

La quantitat de menjar que ingereix és una altra de les pistes que pot alertar que té diabetis. En general, els gats amb aquesta patologia acostumen a menjar menys, encara que se’ls posi davant els seus menjars favorits.

El fet de no tenir gana també sol estar associat a una pèrdua de pes.

I, encara que es noti que el gat s’està aprimant, el cert és que la mascota amb diabetis, sobretot al principi de detectar-li la malaltia, sol tenir sobrepès, essent aquest un dels principals factors de risc.

 
Comentaris

Destaquem