Refugiats

“No sabem si en un futur serem nosaltres els qui haurem d’emigrar: oi que ens agradaria que ens acollissin?”

L'Arcadi Oliveres comença el capítol dels Refugiats, amb la pregunta: "On queda la dignitat, on queda la humanitat i què ha passat amb el dret d'asil, un dret internacional que marca l'obligació de donar refugi a persones que fugen d'un perill?"

Cita 4 elements que desmunten clarament el discurs contra la immigració:

La història. Els moviments migratoris formen part de la història. Pensem en els 10.000 menorquins que es van establir a Algèria al segle XIX o en els més d'un milió de ciutadans espanyols que, als anys 60, van emigrar a França, Alemanya, Suïssa i Bèlgica per buscar feina.

La demografia. Un informe de l'ONU del 2010 sobre l'envelliment de la població assenyalava que a Espanya li caldria l'arribada de 250.000 immigrants anuals joves per restablir la piràmide d'edat i recuperar el sistema de pensions.

Les falses informacions sobre l'impacte econòmic de la immigració. Les aportacions per IVA o IRPF dels immigrants són tan superiors a les despeses que originen d'educació, sanitat, habitatge, etc., que, a l'hora de la veritat, cadascú dels d'aquí rebem d'ells 200 € anuals.

La cultura. Tota la nostra història i cultura és el pòsit de les barreges de diferents fluxos migratoris. Si no fos així no tindríem ni la sardana, ni el torró, ni la barretina, ni...

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem