La rinitis

S'aconsella rentats amb esprai nasal d'aigua de mar

Avui volia enraonar sobre la rinitis associada al canvi de temperatura. Tots hem vist a una persona esternudar sense parar durant la primavera, que és quan hi ha acumulacions de pol·len en el nostre entorn i quan es desencadena "La Febre de l'Heno", però també veiem gent que va amb el mocador a la mà i mocant-se sense parar a qualsevol època de l'any, perquè la rinitis no al·lèrgica pot donar símptomes que van i venen sempre.

Els símptomes són: goteig nasal, esternuts, mocs al coll i tos. S'assembla molt a una rinitis estacional, però en aquest cas no hi ha febre ni picor als ulls ni al nas.

Es desconeix amb exactitud les causes d'aquesta rinitis, però els experts saben que es presenta quan els vasos sanguinis del nas s'expandeixen i omplen el teixit nasal de sang i líquid. Després de molts estudis podem afirmar que els desencadenants dels símptomes varien i poden influir-hi certes olors i irritants a l'aire, canvis de temperatura, alguns medicaments, alguns menjars..., de fet, pot ser desencadenada per diverses causes, incloses les terminacions nervioses del nas que responen a qualsevol impuls extern, com canvis bruscs de temperatura i nivells alts d'humitat, entre d'altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem