Ruptura de parella i animal de companyia. Com gestionar-ho?

Si necessiteu ajuda, contacteu amb un etòleg, ja que la seva salut emocional es pot traduir en canvis de conducta

La ruptura d'una relació sempre és estressant i trista pels qui la viuen. Quan es combinen la separació de parella i animal de companyia, l'ansietat generada pot ser major. Per això et donem algunes pautes practiques per a gestionar aquesta situació el millor possible.

Per què és tan dolorosa la separació de parella i l'animal de companyia?

La raó principal és que solem considerar als nostres peluts com a membres de la família. De fet, fins i tot les lleis apunten en aquesta direcció i s'ha aprovat una llei el gener de 2021 perquè, a efectes jurídics, els animals deixin de ser considerats coses i se’ls reconegui com a "éssers sentints" per la qual cosa no poden ser "embargats, hipotecats, abandonats, maltractats o apartats d'un dels seus amos en cas de separació o divorci".

Passos per a gestionar la separació de parella i animal de companyia:

El millor a l'hora de decidir què succeirà amb la custòdia del vostre millor amic, és arribar un acord, per exemple, que una part el pugui visitar. Si no és possible, la segona millor opció és la mediació.

Depenent de la mena de separació al qual t'enfrontis, aquestes converses poden ser dures. No obstant això, és necessari confiar que tots dos voleu el millor per al vostre pelut.

Si l'animal que compartiu és un gos, potser la custòdia compartida no és el millor. Pensa que el més important és ell i que estarà millor amb aquell membre de la parella que pugui fer-se càrrec de les seves necessitats (tan emocionals com econòmiques, etc).

En el cas dels gats, la regla general és que és millor que es quedin en el lloc al qual s'han acostumat, ja que els felins són molt sensibles als canvis d'escenari. No obstant això, si una de les dues parts pot cuidar millor de l'animal o té un vincle més fort amb ell, el lloc de residència es pot negociar.

Com reaccionen els animals a les ruptures de parella?

La vostra separació de parella els afecta, motiu pel que és possible que, durant el procés de separació, notis canvis en el seu comportament. No discutiu davant de l'animal i tracteu-vos amb respecte en tot moment.

Els animals són molt sensibles a les nostres emocions i les repliquen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem