La salut mental

Quan l'ésser humà té mancances bàsiques dedica tota la seva força a mantenir-se viu a ell i els seus

Avui comencem un nou capítol de col·laboració al Tot Sant Cugat.

La salut mental ha estat durant els últims anys al centre de les nostres vides i ja és hora de poder entendre la malaltia mental des d'una perspectiva més global: els "perquès "i els "com hem arribat a això" i sobretot, com sortir-nos en.

Per sort o per desgràcia, la societat que vivim avui en dia en el nostre entorn, ens ha deixat de preocupar la supervivència que en altres temps van viure els nostres avis i besavis. Ells varen sofrir fam, pobresa, guerres i postguerres. Amb una patata i una mica de caldo, havien de sobreviure. Quan l'ésser humà té mancances bàsiques (sense menjar, sense sostre, etc.) dedica tota la seva força a mantenir-se viu a ell i els seus. Per molt que la seva ment estigués destrossada, la força interior i la naturalesa de la supervivència pròpia de l'home, feien que res del que ara suposa un problema, sorgís de manera descontrolada. Per descomptat que hi havia gent que estava malalta de la ment, però no a causa d'una forma de viure sinó per temes genètics i de deficiències hormonals que ara també existeixen. Aquestes persones eren portades a centres i hospitals per ser tractades amb mètodes poc convencionals que per sort, ja no són efectius.

A la nostra societat actual en què tenim de tot, ha ressorgit un tipus de malaltia mental perquè ara sí que la nostra ment s'ho pot permetre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem