La salut mental

Quan una generació neix sobresaturada de tot, es comencen a formar altres angoixes a les seves ments

Ara ja sabem que quan l'home està en modalitat de supervivència, posa el seu estat mental en una posició forta, on l'adrenalina i l'estat d'alerta l'obliga a mantenir-se estables. O aparentment estables. I, per tant, en el moment que tot acaba i es pot relaxar perquè ja té cobertes les seves necessitats bàsiques (piràmide de Maslow), entra en un estat diferent que li permet dedicar-se a pensar (o sobre pensar) en altres coses més típiques de l'ésser humà: l'amor, les pors, les coses que li angoixen, etc.

Quan una generació neix sobresaturada de tot, es comencen a formar altres angoixes a les seves ments: volen tenir més coses, volen estudiar molt perquè la competència és més gran, i en general es posen metes molt més fortes, inclús socialment. En aquesta època concreta, les xarxes socials estan tot el dia fent-nos sentir que no n'estem fent suficient, que no som "famosos", que no viatgem com ho fan els altres, ens veiem més lletjos que les "Influencers" que es passen tot el dia posant-se maques, etc.

Sumem que els pares d'ara no posen límits perquè pensen que els fills són hòsties sagrades i creuen en l'educació lliure o bé estan absents perquè tenen feines que els col·lapsen o bé els mantenen sobreprotegits... el resultat serà indubtablement que molts dels nostres nens i adolescents caiguin en un estat d'immaduresa social, inestabilitat personal i inseguretat que els fa la sensació que mai son suficient. Les normes, les exigències i els límits dels adults, són, a vegades, la millor teràpia que un nen pot tenir i que ells ens reclamen. Una part del que passa avui en dia amb algunes malalties o trastorns mentals (com ara els alimentaris), són el resultat d'una nova forma d'educar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem