La salut mental

Per aconseguir que els nostres nens tinguin més fortaleses internes, els adults hem de fer una mica d'autocrítica

Continuem parlant de la importància de l'educació per tal que els nostres nens tinguin més fortaleses internes, seguretat en si mateixos, valors i normes que els permetin tenir una estabilitat de caràcter, etc. Per aconseguir això, els adults hem de fer una mica d'autocrítica. Si una parella se separa, per exemple, estem fent les coses bé perquè al nen o jove adolescent, no acusi les mancances emocionals? O m'estic deixant portar per la ira i el nen no sap a on agafar-se?

Si tu, com adult, estàs pensant sempre a tenir un "arbre" al que agafar-te (els teus pares, el teu marit, amigues íntimes...), no creus que la teva separació pot haver enfonsat les estructures bàsiques del teu fill? I no sigueu innocents dient: "doncs el nostre fill ho porta bastant bé", perquè lamento dir-te que mai es pot portar bé una cosa així. El que passa és que per no fer-vos patir encara més, s'ho callarà. I si no us adoneu de res perquè té el mateix comportament i no abaixa notes, no us adonareu.

Aquesta situació o d'altres, de la vida mateixa, els farà adquirir una certa angoixa que si no es tracta, desenvoluparà una mancança mental en un futur: atacs de pànic, depressions, ansietat crònica... o d'altres encara pitjors. Els adults d'avui en dia, ens hem acostumat a viure a l'abundància i no sabem el valor de la vida. I això també ens fa caure moltes vegades en mena de depressió.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem