Són molts els factors que faran que el teu fill caigui o no caigui en un cicle negatiu que els pugui fer desenvolupar una depressió. Depèn principalment de l'edat que tingui quan els adults se separin.
Hi ha etapes de maduresa mental i emocional i s'haurien de respectar. El que millor resultat dona és quan els nens són molt petits perquè ja creixen amb la nova situació. Però si hi ha dos fills, malauradament a un dels dos li agafarà en un moment en què la seva ment s'està adaptant a un nou món: el que li han venut ple de màgia i superherois o princeses de conte i fantasia i la realitat del món on el dolor forma part del nostre dia a dia.
Si en aquest moment de canvi, li afegim que ell no entén per què el seu "màstil" (els pares junts) se separen, això pot fer que caigui en un pou de tristesa. És cert que hi ha nens que aconsegueixen posar una barrera, crear un món de fantasia (inclús inventant una realitat que no existeix) i d'altres amb altes capacitats per exemple, que es treballen sols en l'àmbit mental i s'esforcen a entendre les coses amb sentit comú. Aquests nens són més madurs i és com si tinguessin més edat.
Les coses bàsiques que podeu fer per ajudar les repassem, perquè ja les coneixeu: la relació fantàstica que heu de tenir entre vosaltres, fer coses junts com a família de tant en tant i fer-los la sensació que encara que us heu separat, continueu sent família... (continuem!)
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.