‘Sedum album’, crasa per a principiants

És una planta crassa molt ornamental que queda bé en test i jardineres, però també és interessant com a planta de jardí. A més, té la peculiaritat que a l’estiu, si està a ple sol, es torna més rogenca

Sou amants de les plantes suculentes conegudes com a crasses? Però no sabeu ben bé com tenir-ne cura? Aleshores us presentem el crespinell blanc (Sedum album). Aquesta planta crassa forma gespes obertes de fins a 30 cm d’alçada. Les fulles són alternes, gairebé cilíndriques, de tonalitat verd-rogenca. Les flors, que broten a l’estiu, es reuneixen en corimbes que són de color blanc, a vegades rosat per fora. El fruit és un fol·licle (fruit sec) que fa 2-3 mm de llarg.

El crespinell blanc l’heu de col·locar a l’exterior, a ple sol. També pot estar en semiombra, però només si té més hores de llum que d’ombra. Al jardí creix en tot tipus de terres, però prefereix els que tinguin bon drenatge. En test, cal plantar-lo en substrat de conreu universal barrejat amb perlita a parts iguals.

El reg ha de ser de moderat a escàs. Durant l’estiu cal regar-lo una vegada a la setmana, i la resta de l’any cada 10-15 dies. A l’hivern regueu-lo una vegada al mes. Des de la primavera fins a l’estiu se li ha d’aplicar un adob específic per a cactus i crasses. Convé plantar-lo en el jardí o passar-lo a un test 2-3 cm més ample a la primavera, quan el risc de gelades hagi passat.

Font: www.jardineriaon.com​

 
Comentaris

Destaquem