El sucre amb moderació

Si un nadó no pren aliments endolcits, no els trobarà a faltar

Un dels problemes que veiem en l'alimentació actual és el consum de sucre.

El nostre organisme no necessita cap afegit de sucre en la dieta, amb el que trobem de manera natural en els aliments, en tenim suficient. El sabor dolç és additiu i, per tant, difícil de radicar, però si acostumen els nens de ben patits a consumir els productes de manera natural, aprendran a gaudir del sabor del menjar sense afegits. 

L'Organització Mundial de la Salut recomana no consumir més de 25 grams de sucre al dia, que són unes sis collateres de cafè. Però, en països desenvolupats es duplica i triplica, i no és per menjar llaminadures sinó perquè la indústria alimentaria oculta la quantitat que hi posa en els seus productes disfressant-los amb altres noms com; sacarosa, fructosa, glucosa, dextrosa, xarop, dextrina, diastasa, galactosa, mannitol, sorbitol i altres.

Els productes que coneixem com edulcorats, encara que ens el venguin com naturals, com la mel, fan el mateix efecte en el nostre organisme, es converteixen en insulina que fa que la glucosa entri en les cèl·lules i el pàncrees la transformi en energia, però si en fem un ús abusiu, el pàncrees haurà de treballar més i pot acabar danyant-se, fent que apareguin malalties com la hipertensió, obesitat, diabetis, càries, gota, i fins i tot, alguns tipus de càncer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem