Tasques a fer el mes de setembre

El setembre les temperatures són agradables i el dies encara són llargs i assolellats

És moment per dedicar una mica de temps a fer tasques a l’hort i al jardí.

• A l’hort:

És època de recol·lectar pomes, peres (convé collir-les sense arrugues i no molt madures), figues (a diari), gerds i móres.

S’ha de practicar la poda en verd de les pomeres i pereres una vegada que hàgiu collit la fruita, així com podar les pruneres, presseguers, cirerers i guinders.

S’han de recol·lectar a diari les mongetes tendres, abans que endureixin la pell. I les carbasses s’han de collir quan estan totalment madures.

• En el jardí:

Arranqueu les plantes anuals que ja estiguin seques, així com els bulbs dels gladiols, tulipes, narcisos i jacints, que heu de deixar assecar bé, treure’ls la terra i guardar en lloc sec, fresc i fosc fins la temporada següent.

Conreeu les plantes bianuals que floreixen d’abril a juny, com alhelís, pensaments, clavellines...

Ajusteu l’alçada de tall de la segadora a final de mes i, si la gespa ha criat molsa, tracteu-la amb sulfat de ferro o sorra de riu.

Multipliqueu per esqueix o per estaca: clavellines, lavandes, farigoles, rosers enfiladissos, glicines i cydonies (codonyer japonès). No us oblideu de podar el boix.

El setembre, l’hort i els arbres ens recompensen amb escreix: recollim fruita, hortalisses, baies, herbes aromàtiques...

Font:  disfrutarconelhuertoy-eljardin.blogspot.com.es

 
Comentaris

Destaquem