Tertúlia literària amb Blanca Busquets

Blanca Busquets és filòloga, guionista d’alguns programes de Catalunya Ràdio i escriptora

La Institució de les Lletres Catalanes (ILC) té com a objectius fonamentals la promoció de la literatura catalana i el foment de la lectura; protegeix i difon el patrimoni literari i impulsa el reconeixement social de les lletres catalanes mitjançant el suport tant als escriptors com a les entitats del sector literari.

El programa Lletres a les Aules, de la ILC, consisteix en una actuació de foment de la lectura, promoció i difusió de la literatura, que permet apropar l’alumnat al fet literari, millorar la comprensió lectora com a eina fonamental per accedir al coneixement, estimular i potenciar l’habilitat lectora i el coneixement de la llengua.

D'aquest programa se'n beneficien els centres educatius d’ensenyament primari, secundari i d’adults de tot el domini lingüístic. El Servei Local de Català (SLC) de Sant Cugat, dins la seva programació acadèmica, ofereix la lectura de diversos llibres de poesia, novel·la, conte i assaig, entre altres, i convida els autors a venir a comentar les seves obres, que els alumnes ja han llegit. És per això que s’ha aprofitat per convidar l’escriptora Blanca Busquets a parlar de la seva novel·la La casa del silenci a Sant Cugat, en el marc de Lletres a les Aules.

Blanca Busquets fa vint anys va publicar la seva primera novel·la Presó de neu i en fa deu que va publicar La casa del silenci. Durant vint anys, ha escrit onze novel·les, a part de guions de programes de ràdio, articles, etc.

La casa del silenci és la seva sisena novel·la i és la història de diverses dones al voltant de la música i, més concretament, al voltant d’un violí que va canviant de mans de manera atzarosa. Un fil narratiu que acompanya d’altres no menys destacables, com ara l’amor, l’enveja, la lluita de classes, la venjança... L’autora planteja la narració a partir del que explica cada personatge en cada capítol, i així deixa que el lector decideixi qui ha de ser el protagonista de la novel·la.

Aquests i altres aspectes de la novel·la seran comentats el proper dijous 9 de febrer, a les set de la tarda, a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès. No hi falteu, és un acte obert a tothom.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem