"Tots els colors em recorden a tu"

"La Laia admira el Martí, perquè ho sap i ho recorda tot"

RELAT:

La Laia i el Martí cada dia, havent dinat, s'enfilen a una branca robusta del roure del pati i es donen la mà. Acluquen els ulls i s'imaginen trotant al llom d'un cavall blanc, molt ben guarnit. Volen per l'espai ple de núvols molt densos, de diferents colors, saltant de l'un a l'altre. Tot d'una apareixen els estels brillants, platejats, daurats, ataronjats... que deixen anar un polsim de diferents colors que ho omplen tot. Ells volen, fan tombarelles, riuen i se senten molt lleugers com si el seu cos es dividís en trossets molt petits i s'escampés arreu. Després obren els ulls i es troben l'un davant de l'altre plens de felicitat.

La Laia és afable i riallera. Va néixer en un part difícil i li va mancar oxigen. Això va bloquejar el seu aprenentatge. Es desorienta fàcilment i no té gens de memòria.

En Martí, sempre ha estat sensible i retret. És molt intel·ligent i amb una gran capacitat per recordar. Ha tingut diversos brots psicòtics, el primer a dotze anys, desencadenat per consum de cànnabis. La medicació li causa tremolor al cos i no engoleix bé, per la qual cosa baveja.

Cada dia van al centre de dia on treballen: la Laia a tallar i encolar peces de fusta i el Martí al sistema informàtic on les dissenyen.

La Laia ha hagut de tornar al poble i deixar el centre. En Martí, sense la seva companya, s'està apagant. Passa per davant de l'arbre, s'asseu a sota i plora.

Un dia rep una carta de la família de la noia. La Laia ha mort atropellada per un camió. Les seves últimes paraules, però, han estat per a ell: «digueu al Martí que pugi a l'arbre». L'endemà, havent dinat, el noi es dirigeix al roure i en pujar-hi reconeix el cavall i l'acaricia, acluca els ulls, i al seu costat apareix un estel blanc i brillant que no se'n separa. Giravolten pels núvols, per l'Arc de Sant Martí i es banyen de totes les llums de colors fins a fondre's amb l'univers.

En Martí riu i plora alhora. Ha retrobat per sempre la Laia i no se'n pensa separar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem