Les entitats, l’ànima de Sant Cugat

La ciutat compta actualment amb més de 500 entitats i associacions, que fonamenten l’esperit d’una vila en constant efervescència i moviment

Sant Cugat és una ciutat viva i en constant moviment, per la seva idiosincràsia econòmica, pel seu comerç i, sobretot, pel seu teixit associatiu. Una ciutat que, fa 35 anys tenia poc més de 30.000 habitants, prop d’un terç dels que té ara.

can mora 3 (1)

Tot i aquest ràpid creixement de població, Sant Cugat no ha perdut mai l’esperit de poble, de comunitat, i manté un caràcter que fa del municipi un indret especial, en part, gràcies a la implicació i l’arrelament de les entitats del municipi, que amb les seves activitats han fomentat el desenvolupament d’una ciutat moderna amb unes arrels tradicionals marcades. Fa 35 anys, l’ecosistema de les entitats era ben diferent, ja que no n’hi havia tantes com ara, fet normal per la diferència entre el nombre d’habitants que hi ha actualment i el que hi havia aleshores.

Moltes de les que ja hi eren, però, han sabut créixer de la mà de la ciutat, adaptar-se al que requeria el municipi i fonamentar el seu granet de sorra en el teixit associatiu de la ciutat. Entre les entitats amb més trajectòria destaquen, per exemple, La Lira com a entitat més antiga, La Unió, que enguany celebra el seu 120è aniversari, l’Ateneu, que compta amb més de 500 sòcis o el Club Muntanyenc Sant Cugat amb gairebé 2.000 socis.

organ FET

Unes entitats històriques que saben conviure amb d’altres de ja nascudes en eI Sant Cugat contemporani. I és que Sant Cugat és un municipi amb una activitat cultural, participativa o esportiva en constant efervescència.

A Sant Cugat hi ha més de 500 entitats i associacions, dividides en 18 àmbits diferents, que donen vida a la ciutat.

Captura de pantalla 2020 11 27 a las 13.49.57

La Lira, fundada l’any 1882 i La Unió, fundada l’any 1900, són les entitats amb més història de la ciutat.

Captura de pantalla 2020 11 27 a las 13.50.50

 Sant Cugat és una de les ciutats de Catalunya en la qual més esport es practica i, per tant, una de les que més clubs té.

Captura de pantalla 2020 11 27 a las 13.51.22

184 entitats culturals El municipi és com és, per la seva idiosincràsia i el seu teixit associatiu cultural i, sobretot, entre entitats de cultura popular.

Captura de pantalla 2020 11 27 a las 13.51.56

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem