Un santcugatenc crea una aplicació per controlar l’ús dels telèfons dels fills

Locategy és una aplicació pensada per a què mares i pares puguin tenir el control de l’ús que els fills fan dels telèfons mòbils

El santcugatenc Enrique Borrás ha llançat al mercat l’aplicació per a smartphones Locategy, amb la qual els pares podran controlar la localització del seu fill en tot moment a través del telèfon mòbil. També tindran un historial del temps que utilitzen cada aplicació i quines pàgines web consulten. L’aplicació dóna, per exemple, l’opció de rebre una notificació sempre que el fill arribi a l’escola o a casa per tal que els pares puguin estar tranquils.

La intenció amb què es va crear és, segons l’inventor, “minimitzar els riscos que comporta un telèfon mòbil per a un nen petit”. Així, l’experiència mòbil per als recent iniciats a les noves tecnologies estarà una mica més lliure de perill i els pares viuran més tranquils sabent l’ús que li dóna al mòbil el seu fill. Una de les opcions més innovadores és la de vetar l'entrada a una o moltes aplicacions durant un temps determinat. Per exemple, és útil en un sopar si els pares volen tenir una conversa sense distraccions, o quan els fills van a dormir per assegurar-se que realment dormen.

L’inventor té tres fills petits i, veient que en pocs anys ja hauran de tenir telèfon, ha volgut crear aquesta aplicació per ajudar als pares d'arreu a l’hora de controlar per on es mou el seu fill i quines aplicacions utilitza. A més, també està pensat per, en cas de robatori, poder esborrar tots els continguts del dispositiu i “protegir la informació més enllà de la clau, que és fàcil de piratejar”, afirma Enrique Borràs.

Més eines de la aplicació

Locategy també està pensat per a avis i àvies que necessitin certa supervisió. L'aplicació et permet accedir a l’historial de moviments que han fet per veure si han sortit de casa i cap a on han anat. Aquesta informació de moviment arribarà a l’altre dispositiu amb un enllaçament previ de dispositius, i sempre i quan tots dos estiguin connectats a internet.

L’aplicació, sota el lema “Seguretat i control per a gent real” està disponible des d’ara i fins a l’1 d’abril de manera completament gratuïta; el futur preu des d’aleshores està encara per decidir. De moment només està disponible per a Andriod però des de l’empresa afirmen que ja s’està treballant per portar-ho també a iOS, el sistema operatiu dels productes Apple.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem