Creuament d'afirmacions entre Fortuny, Palau, Benito i Llorente al Consell d'Esports

L'alcaldessa Carmela Fortuny, a Jordi Palau: "Si hi ha dubtes administratius del contracte entre l'Ajuntament i Sant Cugat Creix, per això estan els tribunals"

Creuament d'afirmacions entre Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat; Jordi Palau, president del Futbol Sala Sant Cugat; Mauri Benito, president de l'associació esportiva Sant Cugat Creix, i Lourdes Llorente, regidora de la CUP de l'Ajuntament de Sant Cugat i presidenta del Club Karate Sant Cugat, en la sessió ordinària del Consell Sectorial d'Esports, que s'ha celebrat aquest dijous, 14 de marc, al vespre, a la Sala de Plens de l'ajuntament.

Fortuny: "Si hi ha dubtes administratius del contracte entre l'Ajuntament i Sant Cugat Creix, per això estan els tribunals"

En el punt de l'ordre del dia sobre el seguiment del programa municipal Ethics4Sports, Jordi Palau ha pres la paraula i ha assegurat que "des del FS Sant Cugat no veiem clar com estan vinculats l'Ajuntament i Sant Cugat Creix en aquest programa. No acabem de veure aquesta relació i, més ara, que s'ha fet públic que l'expresident de Sant Cugat Creix anirà a les llistes del partit de l'alcaldessa. Volem saber quin és l'estil, com funciona, com és aquesta relació... Faig aquesta pregunta perquè el Consell Sectorial d'Esports és un òrgan de caràcter consultiu". Fortuny ha contestat a Palau que "no barregem coses. I, si hi ha dubtes administratius, per això estan els tribunals".

GetFileAttachment 3

Poca assistència al Consell Sectorial d'Esports. Només presència de quinze clubs esportius. FOTO: Àlex López Puig


La cap del departament d'Esports de l'Ajuntament, Marisa Santamaria, ha explicat que "aquest 2019, l'Ajuntament ha contractat a Sant Cugat Creix perquè faci el seguiment de l'ara programa municipal Ethics4Sports. "És una matèria que Sant Cugat Creix coneix molt bé, amb una solvència totalment contrastada", ha assegurat.

Benito: "L'expresident de Sant Cugat Creix ha treballat moltíssim per Sant Cugat i és molt lloable que vagi a la llista de l'alcaldessa"

A continuació, Mauri Benito, ha explicat que "l'única persona contractada que hi ha és un psicòleg esportiu" i que "és trist que en comptes d'empènyer es posin bastons a les rodes. L'expresident de Sant Cugat Creix, l'Albert Salarich, ha treballat moltíssim per Sant Cugat i és molt lloable que vagi a la llista de l'alcaldessa. Sant Cugat Creix no ha volgut excloure a ningú".

Llorente: "M'he sentit incòmode amb la resposta que li ha donat a Jordi Palau. Ell, l'únic que ha demanat és una major transparència"
 

Ja en el torn de precs i preguntes, Lourdes Llorente, s'ha dirigit a l'alcaldessa i li ha dit que "m'he sentit incòmode amb la resposta que li ha donat a Jordi Palau. Ell, l'únic que ha demanat és una major transparència".
 

La coberta de la piscina del Parc Central, la inversió més gran del 2019

Un any després –el 21 de març del 2018- de celebrar-se l'últim Consell Sectorial d'Esports, l'Ajuntament també ha explicat a la vintena de persones presents a l'acte quines són les inversions que l'Ajuntament farà aquest 2019. La que té més cost és la coberta de la piscina del Parc Central, amb un pressupost de 650.000 euros, en què, segons l'Ajuntament, les obres començaran el novembre del 2019 per finalitzar el primer trimestre del 2020. En la segona posició hi ha la construcció dels nous vestidors i edifici de la ZEM Jaume Tubay, amb 414.248 euros, per davant dels 300.000 euros de la coberta de la pista de terratzo de la també ZEM Jaume Tubau.

15 clubs esportius

En la sessió ordinària del Consell Sectorial d'Esports, que ha presidit Carmela Fortuny, acompanyada d'Eloi Rovira, tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Joventut i Esports de l'Ajuntament, hi han participat una quinzena de clubs esportius. Han estat el Sant Cugat Futbol Club, Junior FC, Club de Rugby Sant Cugat, Sant Cugat Creix, Club Voleibol Sant Cugat, Unió Esportiva Sant Cugat, Olimpyc Floresta Futbol Sala, Unió Ciclista Sant Cugat, Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, Penya Blaugrana Sant Cugat, Club Tennis Natació Sant Cugat, Club Muntanyenc Sant Cugat, Futbol Sala Sant Cugat, Club Artística Sant Cugat i Club de Futbol Unión Mira-sol Baco. Els partits de l'oposició que hi han pres part han estat la CUP, Ciutadants, ERC-MES i Junts per Avançar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem