El Qbasket Sant Cugat baixa a Segona Catalana

El primer equip masculí ha perdut (68-64) a la pista del CB Garrotxa Santjoenc en el tercer i definitiu partit del play-off de permanència

El primer equip masculí del Qbasket Sant Cugat ha perdut (68-64) a la pista del CB Garrotxa Santjoenc el tercer i definitiu partit del play-off de permanència i ha descendit a 2a Catalana. En el partit d'anada, el CB Garrotxa Santjoenc es va imposar per 61 punts a 57, mentre que en el de tornada el Qbasket va guanyar (86-70), el diumenge 28 de maig al Pavelló 1. El partit s'ha disputat aquest diumenge, 4 de juny, al vespre, a la població gironina de Sant Joan les Fonts. El Qbasket ha comptat amb el suport de 60 persones, entre directius, familiars dels jugadors i jugadors de diferents equips del club, que han viatjat en autocar.

Aquesta ha estat la segona temporada consecutiva del Qbasket a Primera Catalana. En la lliga regular, el Qbasket de Raul Pulido ha finalitzat 14è de 16 equips al grup 3 de Primera Catalana amb 40 punts i un balanç de 10 victòries i 20 derrotes. Per la seva banda, el CB Garrotxa Santjoenc ha finalitzat 11è de 16 conjunts al grup 2, amb 41 punts i un balanç d'11 victòries i 19 derrotes.

Vidal: "Apostem per la gent de la casa, és amb el que creiem"

Dídac Vidal, director tècnic esportiu del Qbasket, ha explicat que aquest descens "ha estat un cop dur". Vidal ha afirmat que la filosofia del club "és apostar per la gent de la casa i de Sant Cugat, amb gent jove i amb una trajectòria dins del club. I això també passa amb el primer equip. Ho tornaríem a fer, és amb el que creiem".

Per a Vidal, aquest descens del primer equip "és fruit d'un cúmul de circumstàncies que s'han anat produint durant la temporada, com els resultats, les lesions i les dinàmiques negatives que no hem sabut capgirar. Aquest equip té nivell per jugar a Segona Catalana".

Seguirà Raul Pulido?

Dídac Vidal s'ha d'entrevistar amb Raul Pulido, entrenador del primer equip, per saber si la temporada que ve seguirà dirigint el Qbasket. Pulido també és director tècnic esportiu del Bàsquet Femení Viladecans.

Altes i baixes

El Qbasket 2017-2018 tindrà altes i també baixes. A partir d'aquesta setmana, Dídac Vidal començarà a parlar amb els jugadors per conèixer els que volen seguir i els que per diferents motius (Erasmus, motius professionals i incorporacions a altres equips) no seguiran a l'entitat. "És massa aviat per dir si lluitarem per tornar a Segona Catalana. Tot dependrà de l'equip que aconseguim fer. Segur que al primer equip incorporem algun jugador del segon equip o de la base".

El sènior B masculí també perd la categoria

El segon equip masculí del Qbasket també ha descendit. Ha perdut la categoria de Tercera Catalana i la temporada 2017-2018 militarà a la categoria Sub-25, després de jugar el play-off de permanència davant la UE La Salle Girona. En el primer partit, la UE La Salle Girona va guanyar a casa (80-63), mentre que en el segon el Qbasket es va imposar a Sant Cugat, per 75 punts a 72. En el tercer i definitiu partit de desempat, la UE La Salle Girona ha guanyat aquest diumenge, 4 de juny, per 83 a 75.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem