Jairo Velasco: tota una vida dedicada al tenis, amb un palmarès espectacular

El tenista de Sant Cugat, de 71 anys, que va ser professional i va jugar la Copa Davis, ha guanyat tres vegades el Campionat del Món individual +45 i ha estat campió mundial de +50 i +55

Als seus 71 anys, Jairo Velasco acumula més de 200 títols i 400 trofeus. Després de guanyar-ho tot a Colòmbia -de les categories sub-12 a la sub-18-, on va néixer -té la nacionalitat espanyola-, Joaquín Fernández el va aconsellar que marxés a l'Estat espanyol per seguir creixent com a tenista. I als 19 anys ja s'entrenava al CT La Salut de Barcelona, on com al Club Esportiu Valldoreix és Soci Honorífic. Va ser 15 anys tenista professional -va retirar-se als 36 anys- on va arribar a ser 49è al rànquing mundial de l'ATP i durant 7 temporades va estar entre els 100 millors tenistes del món. I com a jugador de l'equip colombià va derrotar els Estats Units en la final de la zona americana de la Copa Davis, l'any 1974. De fet, l'ATP li va donar un premi pels 15 anys que va jugar la Copa Davis.

Número 1 del món en dobles i dobles mixtes

En l'actualitat, el santcugatenc (fa 35 anys que viu a Sant Cugat) és número 1 del món en dobles i dobles mixtes, i tercer en individuals, en la categoria + 70 anys (juga individuals i dobles). "L'objectiu d'aquesta temporada 2019 és acabar número 1 en les tres disciplines", assegura Velasco. Té un currículum esportiu espectacular. Ha guanyat 3 vegades el Campionat del Món individual +45 i també ha estat campió mundial de les categories +50 i +55. Per equips, també com a integrant de la selecció espanyola -de la que n'és el capità des de fa 20 anys-, s'ha adjudicat una vintena de mundials, de la categoria +45 a la +70.

Al Campionat del Món

Aquest 2019, a banda de jugar torneigs sèniors a Catalunya, també ho farà a Itàlia, Alemanya, Àustria, Hongria, Xile, Mèxic, Argentina, Brasil i Colòmbia. Al setembre, Velasco jugarà a Umah (Croàcia) el Campionat del Món, en les disciplines d'individuals, dobles, dobles mixtes i per equips -l'ha guanyat en les últimes 6 edicions-, amb la selecció espanyola.

Cap intenció de deixar de jugar el tenis

Tot i els seus 71 anys, Velasco no té cap intenció de deixar-ho. "En els últims 6 anys m'he operat dues vegades dels malucs. Porto una pròtesis en cada maluc. Em vaig operar per seguir jugant. M'agrada molt. No penso deixar de jugar a tenis i competir, estic motivat. I em va bé per a la salut, que és molt important". El tenis és una part destacada de la seva vida: "M'aporta tot. He conegut molts amics i del tenis n'he fet la meva professió -també va ser entrenador de la Federació Catalana de Tennis-. Li dec tot. Segueixo jugant per tot el que m'ha donat aquest esport: la família, amics i diners".

El santcugatenc es considera un jugador "de molt cap. Intento explotar l'adversari amb deixades, per exemple, que em surten molt bé".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem