Ramon Julian i Francis Guillen guanyen el Campionat de Catalunya d'Escalada de Dificultat

Quim Hernández ha assegurat que "mai un Campionat de Catalunya de corda havia tingut tanta participació, amb 103 escaladors al Rocòdrom Josep Barberà de Sant Cugat"

Un total de 103 escaladors han participat en el Campionat de Catalunya d'Escalada de Dificultat, que s'ha fet aquest dissabte, 6 d'octubre, al Rocòdrom Josep Barberà de Sant Cugat. Ramon Julian, en categoria masculina, i Francis Guillen (de Veneçuela), en la femenina, han estat els campions absoluts d'aquesta competició. Rut Monsech ha estat la segona classificada i la millor escaladora catalana del campionat. Al matí han competit les categories sub-12, sub-15 i sub-18, i a la tarda, les categories aboluta i veterans.

Els millors escaladors de Sant Cugat

Els millors resultats de la desena d'escaladors santcugatencs que hi han participat els han aconseguit Roger Traveset (5è), Andrés Sánchez (6è) i Dani Garcia (7è), tots en la categoria de veterans. Simon Padín, en absolut, no s'ha pogut classificar per la final.

També hi ha hagut una exhibició de para escalada, amb la presència de tres catalans, entre els quals cal destacar Albert Guàrdia, segon i tercer en els campionats del Món els anys 2016 i 2018.

Hernández: "Mai un Campionat de Catalunya de corda havia tingut tanta participació"

Quim Hernández, director del campionat i membre de l'Escola de Muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat, ha explicat que "el balanç és fantàstic. Mai un Campionat de Catalunya de corda havia tingut tanta participació. A més, durant la jornada hi han assistit unes 300 persones de públic".

IMG 9247

En el Campionat de Catalunya de Dificultat hi han participat 103 escaladors. FOTO: Paula Galván

El Campionat de Catalunya d'Escalada de Dificultat l'han coorganitzat l'Escola de Muntanya del Club Muntanyenc Sant Cugat i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Aquesta competició forma part del programa d'activitats de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018.

Merescut homenatge a Ramon Julian

Un cop acabat el campionat, el Club Muntanyenc i la FEEC han ofert a Ramon Julian un homenatge, ja que el millor escalador català de tots els temps ha anunciat recentment que posa punt final a la seva carrera esportiva. La de Sant Cugat és una de les últimes competicions en què Julian hi prendrà part.

Després de fer-ho el 2010 i el 2013, aquesta ha estat la tercera vegada que el Club Muntanyenc Sant Cugat organitza el Campionat de Catalunya d'Escalada de Dificultat. El 2005 també es va fer un Campionat d'Espanya d'Escalada de Dificultat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem