Tot a punt perquè la Mitja Marató de Sant Cugat aculli el Campionat d'Espanya

Han confirmat la seva presència els actuals campions i subcampions d'Espanya en categoria masculina i femenina

Que el 28è Campionat d'Espanya Absolut de Mitja Marató es córrer a Sant Cugat és la principal novetat de la 35a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat d'aquest diumenge 31 de març. Hi participaran els dos primers classificats i classificades d'aquest estatal que el 2018 es va fer a Melilla, el 20 de gener. Així, els principals atractius seran els atletes espanyols Houssame Benabbou (1.03.55) i Camilo Raul Santiago Jiménez (1.04.14), en categoria masculina, i Maria Teresa Urbina Gómez (1.13.39) i Elena Loyo Menoyo (1.14.00), en femenina. Els tres classificats (masculí i femení del Campionat d'Espanya s'enduran 500, 300 i 150 euros.

Primer Campionat d'Espanya Absolut

Aquesta és la primera vegada que el Campionat d'Espanya Absolut de Mitja Marató es fa a Sant Cugat, i serà la tercera vegada que es córrer a Catalunya, després d'Igualada (1994), Granollers (2017) i Sant Cugat (2019). Sant Cugat també ha acollit dues vegades el Campionat de Catalunya de Mitja Marató, l'últim en l'edició del 2018.

La mitja marató i El Terç es correran el diumenge 31 de març, amb sortida a les 10 hores (les dues curses) des de l'avinguda Pla del Vinyet (davant del Teatre-Auditori) i arribada, a la rambla del Celler, davant de l'ajuntament. Les curses es tancaran 2 hores i 45 minuts després de donar-se la sortida.

Les altres novetats de la Mitja Marató 2019 és que hi haurà sortida per calaixos de ritmes i que hi haurà 3 avituallaments (líquid, fruita i gel) durant el circuit i 1 a l'arribada.

Les inscripcions es tanquen dijous

Les inscripcions per a participar en la 35a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat, que es van obrir el 17 de gener, es tanquen aquest dijous, 28 de març, a les 23.59 hores. Apuntar-se en la mitja marató té un cost de 20 euros, i fer-ho en la cursa de 7 quilòmetres, en El Terç, 13 euros. Els socis del Club Muntanyenc Sant Cugat, entitat coorganitzadora amb l'Ajuntament de Sant Cugat de les dues proves, han de pagar 16 euros per inscriure's en la mitja marató i 10 euros, en El Terç. Els atletes sense xip groc hauran de pagar un suplement de 3 euros pel lloguer del xip. Les inscripcions també es poden formalitzar presencialment a les oficines del Club Muntanyenc Sant Cugat i de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET).

Els atletes que s'inscriguin en la cursa de mig fons -21,097 quilòmetres- o als 7 quilòmetres rebran una bossa del corredor, amb una samarreta commemorativa, una bossa i una medalla de finisher, que es dona per primera vegada. La fira del corredor s'instal·larà al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, el dissabte 30 de març, de 10 a 20 hores. L'organització també oferirà diferents serveis al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, com guarda-roba, vestidors, lavabos, dutxes i massatges.

Presentació 35 a Mitja Marató

Presentació de la 35a Mitja Marató de Sant Cugat. FOTO: Àlex López Puig

Ara, 1.350 atletes inscrits

Ara com ara -per dilluns-, 1.000 atletes s'han inscrit en la mitja marató i 200, en els 7 quilòmetres. També cal destacar els 150 atletes que optaran a endur-se l'estatal de l'especialitat. En la prova dels 7 quilòmetres hi participarà, entre d'altres, Zoya Naumov, atleta formada al Club Muntanyenc Sant Cugat i que és campiona d'Espanya absoluta en els 800 metres tant en pista coberta com a l'aire lliure i semifinalista en el Campionat d'Europa Absolut de Pista Coberta 2019.

El millor circuit possible

El traçat és el mateix que el de l'última edició, un circuit de 13 quilòmetres, ara homologat per la Federació Espanyola d'Atletisme, que va idear Juan Carlos Ginés, responsable tècnic esportiu del grup de fons de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat. Per a Manel González, director de la Mitja Marató de Sant Cugat, es tracte d'un recorregut "més visible i cèntric i també més ampli i pla, amb un desnivell positiu de 105 metres. Fer un circuit que sigui millor és pràcticament impossible.

Les categories

Per a poder participar en la mitja marató cal tenir 18 anys el mateix dia de la cursa i és oberta a tothom, federats o no. La prova de 7 quilòmetres és oberta a totes les edats, federats o no. En la mitja marató, cursa homologada per la Federació Catalana d'Atletisme i que forma part del calendari català de ruta, es lliuraran trofeus als 3 primers classificats de cada categoria (masculí i femení): general, sub-23 (de 18 a 22 anys); sènior (23-39); veterans 40 (40-49); veterans 50 (50 o més); locals, cadira de rodes i persones amb discapacitat visual.

Pel que fa a El Terç, les categories són general, sub-16, veterans (més de 40 anys) i locals, i també s'entregaran trofeus als 3 primers classificats de cada categoria (masculí i femení). A més, l'organització també premiarà els 3 primers classificats de cada categoria en el seu pas pels 5 quilòmetres.

1 euro per a la secció d'atletisme adaptat del Club Muntanyenc

Una de les novetats és que 1 euro de cada inscripció de les dues curses es lliuraran a la secció d'atletisme adaptat del Club Muntanyenc, per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Presentació en societat de la cursa

La presentació oficial de la Mitja Marató de Sant Cugat i el Campionat d'Espanya Absolut de Mitja Marató s'ha fet aquest dilluns, al migdia, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Cugat. L'acte ha estat presidit per Eloi Rovira, tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Joventut i Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat; Pere Pons, diputat adjunt d'Esports de la Diputació de Barcelona; Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d'Atletisme i vicepresident de la Federació Espanyola d'Atletisme; Silvano Bendinelli, president del Club Muntanyenc Sant Cugat, i Manel González, director de la Mitja Marató de Sant Cugat.

Eloi Rovira ha assenyalat que la Mitja Marató de Sant Cugat "és la cursa atlètica amb més història de Sant Cugat" i que "en els últims anys hem fet un esforç per donar-li encara més entitat, amb el Campionat de Catalunya i d'Espanya".

El Club Tennis Natació Sant Cugat, fora de l'organització

A banda de ser Campionat d'Espanya de Mitja Marató, l'altra novetat més significativa és que després de 34 anys el Club Tennis Natació Sant Cugat ha deixat de formar part de la comissió organitzadora.

Organ, el patrocinador principal

La 35a Mitja Marató de Sant Cugat forma part del 13è Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona, que en aquest cas puntuarà el doble. El patrocinador principal de la 35a Mitja Marató i d'El Terç és Organ.

En la mitja marató del 2018, també Campionat de Catalunya, els campions van ser Nan Oliveras (1.08.49) i Janeth Becerra (1.21.51). Hi van córrer 579 atletes. Quant a la cursa dels 7 quilòmetres, els guanyadors van ser el santcugatenc Josep Díaz Carretero (23.13) i Clara Gabriel Gómez (32.24), sent 18a en la classificació general.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem