S'obren les inscripcions de la Mitja Marató de Sant Cugat, també Campionat d'Espanya

La mitja marató, que es farà el 31 de març, tindrà un límit d'inscripcions de 2.000 atletes, i El Terç, una cursa de 7 quilòmetres, de 1.000 participants

Aquest dijous, 17 de gener, s'han obert les inscripcions per a participar en la 35a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat, que en aquesta ocasió també serà Campionat d'Espanya de Mitja Marató en
totes les categories. Les inscripcions es tancaran el dijous 28 de març, a les 23.59 hores. Apuntar-se en la mitja marató tindrà un cost de 20 euros, i fer-ho en la cursa de 7 quilòmetres, en El Terç, 13 euros. Els socis del Club Muntanyenc Sant Cugat, entitat coorganitzadora amb l'Ajuntament de Sant Cugat de les 2 proves, pagaran 16 euros per inscriure's en la mitja marató i 10 euros, en El Terç. Els atletes sense xip groc hauran de pagar un suplement de 3 euros pel lloguer del xip. Les inscripcions també es poden formalitzar presencialment a les oficines del Club Muntanyenc Sant Cugat i de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET). Per a la mitja marató, el límit d'inscripcions són 2.000 atletes, i en El Terç, 1.000.

1 euro de cada inscripció, per a la secció d'atletisme adaptat del Club Muntanyenc

Els atletes que s'inscriguin -ja ho ha fet Jaume Leiva- en la 35a edició d'aquesta cursa de mig fons -21,097 quilòmetres- rebran una bossa del corredor, amb una samarreta commemorativa i una medalla de finisher, mentre que els corredors dels 7 quilòmetres s'enduran la samarreta i un gymsac. La fira del corredor s'instal·larà al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, el dissabte 30 de març, de 10 a 20 hores. Una de les novetats és que 1 euro de cada inscripció de les 2 curses es lliuraran a la secció d'atletisme adaptat del Club Muntanyenc, per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Les categories

Per a poder participar en la mitja marató cal tenir 18 anys el mateix dia de la cursa i és oberta a tothom, federats o no. La prova de 7 quilòmetres és oberta a totes les edats, federats o no. En la mitja marató, cursa homologada per la Federació Catalana d'Atletisme i que forma part del calendari català de ruta, es lliuraran trofeus als 3 primers classificats de cada categoria (masculí i femení): general, sub-23 (de 18 a 22 anys); sènior (23-39); veterans 40 (40-49); veterans 50 (50 o més); locals, cadira de rodes i persones amb discapacitat visual. Pel que fa a El Terç, les categories són general, sub-16, veterans (més de 40 anys) i locals, i també s'entregaran trofeus als 3 primers classificats de cada categoria (masculí i femení). A més, l'organització també premiarà els 3 primers classificats de cada categoria en el seu pas pels 5 quilòmetres. També oferirà diferents serveis al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, com guarda-roba, vestidors, lavabos, dutxes i massatges.

El Club Tennis Natació Sant Cugat, fora de l'organització

A banda de ser Campionat d'Espanya de Mitja Marató, l'altra novetat més significativa és que després de 34 anys el Club Tennis Natació Sant Cugat deixa de formar part de la comissió organitzadora.

La mitja marató i El Terç es correran el diumenge 31 de març, amb sortida a les 10 hores (les 2 curses) des de l'avinguda Pla del Vinyet (davant del Teatre-Auditori) i arribada, a la rambla del Celler, davant de l'ajuntament. Les curses es tancaran 2 hores i 45 minuts després de donar-se la sortida.

Organ, el patrocinador principal

La 35a Mitja Marató de Sant Cugat forma part del Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona, i de la Lliga Championchip, que en aquest cas puntuarà el doble. Els patrocinador principal de la 35a Mitja Marató i d'El Terç és Organ.

En la mitja marató del 2018, també Campionat de Catalunya, els campions van ser Nan Oliveras (1.08.49) i Janeth Becerra (1.21.51). Hi van córrer 579 atletes. Quant a la cursa dels 7 quilòmetres, els guanyadors van ser el santcugatenc Josep Díaz Carretero (23.13) i Clara Gabriel Gómez (32.24), sent 18a en la classificació general.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem