El santcugatenc Alejandro Palomas, Premi Nadal per l'obra 'Un amor'

Els guardons es donaven a conèixer durant la vetllada literària del dia de Reis a l'Hotel Palace de Barcelona

L'escriptor santcugatenc Alejandro Palomas recollia la nit del 6 de gener el 74è Premi Nadal amb la novel·la Un amor. L'autor, guanyador l'any 2016 del Premi de Literatura Infantil i Juvenil del Ministeri de Cultura, es torna a endinsar literàriament en l'entorn familiar després de les celebrades Una mare (Columna), Un fill (Bridge) o Un gos (Columna).

La novel·la guardonada la protagonitza l'Amàlia, una dona que supera els 70 anys i que viu pels seus fills.

El premi es donava a conèixer durant la tradicional vetllada literària del dia de Reis a l'Hotel Palace de Barcelona, on també es distingia amb el 50è Premi Josep Pla a Antoni Bassas per l'assaig Bon dia, són les 8!, una crònica periodística dels anys que va dirigir i presentar El Matí de Catalunya Ràdio.

Alejandro Palomas. FOTO: Cedida

Alejandro Palomas (Barcelona, 1967), resident a Sant Cugat, és llicenciat en Filologia Anglesa i Master in Poetics pel New College de Califòrnia, a Sant Francisco. Ha compaginat les seves incursions al món del periodisme amb la traducció d'autors com Katherine Mansfield, George Gissing, Willa Cather, Oscar Wilde, Jack London, Gertrude Stein o François Sagan.

És autor de diverses novel·les, entre elles destaquen El tiempo del corazón (per la qual va ser triat Nou Talent Fnac), Tanta vida i El secreto de los Hoffman (finalista del VII Premio de Novela Ciudad de Torrevieja 2008 i adaptada al teatre el 2009). La seva obra ha estat traduïda a vuit llengües.

Palomas va participar de l'edició de la Taula d'Escriptors Locals del 2016 que per Sant Jordi organitza el TOT Sant Cugat, amb el patrocini d’AMAT i la col·laboració d’Òmnium Sant Cugat, l’Ajuntament de Sant Cugat i la llibreria Alexandria.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem