Els dibuixos de Moré tornen a les parets de la Sala Rusiñol

El mateix artista ha explicat que els soldadets de plom van ser el motiu d'inspiració d'aquesta col·lecció on també s'hi poden veure trens, animals o escenes de contes infantils

Les joguines infantils són els protagonistes dels dibuixos d'Aguilar Moré. FOTO: Anna Mira . Les joguines infantils són els protagonistes dels dibuixos d'Aguilar Moré. FOTO: Anna Mira .
Amb un posat ferm i convençut, Aguilar Moré, ha explicat que els quadres que es poden visitar aquests dies a la Sala Rusiñol de Sant Cugat, estan inspirats en joguines i escenes de quan era petit. Ho ha fet a la inaugruació de la mostra 80 dibuixos, que s'ha fet aquest divendres, 8 de juny, al vespre.

La col·lecció que presenta Moré, artista veterà en exposar a aquesta galeria d'art, és una mostra inèdita que descobreix una nova faceta del pintor. Unes peces fetes amb tècnica mixta sobre paper on el dibuix és el protagonista. El crític d'art, Josep M. Cadena, ha destacat l'enginy que tenen els dibuixos. "Són pintures lúdiques que ens transporten als nostres temps d'infància", ha destacat. S'hi poden veure trens, animals, joguines, escenes de contes o soldadets de plom, unes estatuetes que el mateix Moré ha confessat que li han agradat des de sempre. De fet, van ser aquests soldats els que el van inspirar a l'hora de pintar la col·lecció, ha explicat als assistents fidels. 

La trajectòria de Moré
El director de la galeria, l'Ignasi Cabanas, ha parlat de la trajectòria de Moré, recordant els seus inicis, quan amb només disset anys, l'artista dibuixava als clubs de jazz de Barcelona. Durant la seva llarga trajectòria artística, Moré ha rebut diferents distincions entre les que destaquen la Medalla d'Or de l'Ajuntament de Palma de Mallorca, el Sant Jordi de la Diputació de Barcelona o el Premi Pintura dels II Jocs del Mediterrani. A més, el seu reconeixement traspassa fronteres. Reconegut internacionalment, Moré exposa a Londres, Ginebra, Nova York, París, Chicago, Montecarlo o Los Ángeles.

L'exposició s'inclou dins del marc de la Festa de l'Art, que se celebra aquest dissabte, 9 de juny, a tot Catalunya i es podrà visitar fins el 4 de juliol de 2012.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem