'20 anys després', l'obra de Román Francés a la Sala Rusiñol

"Estic molt content de tornar a Sant Cugat i veure que l'exposició ha agradat"

Inaugruació de l'exposició de Román Francés a la Sala Rusiñol. FOTO: A. Mira Inaugruació de l'exposició de Román Francés a la Sala Rusiñol. FOTO: A. Mira
Així de sincer s'ha mostrat el pintor Román Francés, que després de vint anys de l'exposició que va presentar el 1992, ha tornat a la Sala Rusiñol de Sant Cugat. El motiu, la inauguració de la seva exposició que s'ha fet aquest divendres al vespre i que precisament duu el títol 20 anys després. 

Neguitós abans de començar i satisfet una vegada finalitzat l'acte de presentació, Francés ha tingut una molt bona rebuda per part de les persones que no s'han volgut perdre la oportunitat de compartir una vesprada amb el pintor d'Alcoi. Un públic majoritàriament fidel a la galeria, que ha aprovat amb escreix l'obra de l'artista, sobretot pel què fa als jardins i als vestits que duu la model. Fins i tot, alguns s'han atrevit a dir que la manera com està pintada, la dona "denota molt sentiment i una enorme sensualitat"

El pintor ha contestat amb molt d'entusiasme les preguntes i aclariments que li han fet alguns dels assistents després dels discursos que ha fet ell mateix, precedit pel director de la galeria, l'Ignasi Cabanas, i el periodista i crític d'art, Josep Mº Cadena. Tots dos han coincidit que la col·lecció els transmet una sensació d'un moment del "present que es manté en el temps". Una quarantena de pintures on, segons Cadena, hi predomina "una llum càlida i mediterrània" i on la dona "és el símbol d'una figura bonica i transparent". Les obres de Román Francés es caracteritzen per un dibuix excel·lent, pel seu sentit de la composició, el sentiment del color i l’omnipresència de la llum. Els seus quadres estan pintats fent ús de la tècnica de l’oli sobre tela i la figura femenina hi juga un paper protagonista, com es pot apreciar a la col·lecció 20 anys després. El mateix autor ha afirmat que sempre que pot intenta pintar al natural, sobretot "quan els sol es pon, és la llum que més m'agrada", ha afegit. 

Una vegada finalitzada la inauguració, i amb una copeta de cava en una mà i un suculent canapè a l'altre, Francés ha volgut destacar que sempre que pinta ho fa amb molt sentiment i, per aquest motiu, les "pintures són tant reals, perquè són una reproducció del que veig". 

La mostra es pot visitar a la Sala Rusiñol fins al proper 11 d’abril.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem