Per acabar ho decorem per sobre amb una mica de juliverd FOTO: Cedida

Gastronomia

Bacallà amb ‘cachelos’ (patates) i mongetes verdes

La blancor del bacallà abraça el color de les favas

Bacallà amb ‘cachelos’ (patates) i mongetes verdes: M’encanta el bacallà i gaudeixo amb les mongetes tendres (les favas). Tenim 8 trossos de bacallà dessalat. En una cassola amb aigua i una mica de greix de porc i sal coem les patates tallades i les mongetes tendres ben netes. Quan la cocció està avançada –m’encanta el xup-xup–posem el bacallà –5 minuts bullint. Això agafa forma –escorrem el bacallà i el posem a una plata, amb les mongetes verdes (favas). Reservem part de l’aigua de la cocció. A la paella amb una mica de greix de porc daurem els alls tallats a làmines, el julivert, el pebre vermell picant i l’aigua de cocció reservada. Aboquem pel damunt del bacallà la salsa que tenim preparada. Plat acabat. A taula! La perfecta combinació del punt de sal lliga molt bé amb el toc dolcenc de les mongetes verdes! La blancor del bacallà abraça el color de les favas.