Aquesta receta va guanyar a la II Mostra de Gastronomia Empordanesa 1993

Gastronomia

La recepta de la setmana: Agafa-sants

Racions: 4
Dificultat: mitjana
Preu: econòmic

Ingredients:

  • 16 tomàquets vermells i madurs
  • 1 got d’aigua
  • 4 cullerades soperes de farina
  • 2 cebes mitjanes
  • 4 ous
  • llet
  • sal
  • pebre
  • per a la picada: 2 grans d’all, julivert, ametlles

Procediment:

En una cassola, feu un sofregit amb les cebes, els tomàquets pelats, sal i pebre. Deixeu-lo coure, aproximadament 20 minuts i aboqueu-hi un got d’aigua.
A part, bateu els ous, barregeu-los amb la farina desfeta en llet i prepareu les truites, com més fines millor.
Afegiu les truites a la cassola i deixeu-les coure una estona.
Feu una picada d’alls, ametlles i julivert, aboqueu-la per sobre i gratineu-ho al forn.

-Recepta de Maria Àngels Cuadras-