La recepta de la setmana: Brownie clàssic

La recepta d’avui és ideal per l’operació bikini que tant preocupa en aquestes dates, bé ideal per ajudar-nos a no mantenir-la de cap de les maneres perquè entre mantega, xocolata, gelat i ous ho tenim clar.
 
El Brownie, és un dels clàssics americans més fàcils de fer, ideal per fer-lo amb nens així que animeu-vos amb els més petits de la casa i poseu-vos mans a la massa.
 

Ingredients:

  • 75 gr de mantega
  • 250 gr de xocolata de postres per fondre
  • 3 ous
  • 75 gr de farina
  • 150 gr de sucre moreno
  • 1 cullereta petitda rasa de llevat químic tipus Royal
  • 1 cullereta petitda de vainilla en sucre
  • 100 gr de nous esmicolades

Procediment: 

 1- En una olla petita posem la xocolata i la fonem, però amb molt de compte de que no bulli. Quan la xocolata estigui desfeta, afegim la mantega i la fonem.

2- Un cop fosa, ho posem en un bol hi afegim la farina i el llevat químic tamisat. Si no teniu tamisador ho podeu passar per un colador petit. Ho batem amb un batedor de varetes manual fins que sigui una massa homogènia.

3- Anirem afegint el sucre i la vainilla poc a poc mentre seguim removent. És molt important que el brownie es faci a mà, sense passar la batedora elèctrica, per tal d’aconseguir la textura adequada.

4- Afegir els ous batuts prèviament i seguim removent.

5- Quan tots els ingredients estiguin integrats en la massa (o quan dius “Ja no em sento la mà de tant remenar!!”), afegim les nous esmicolades i tornem a barrejar.

6- Per últim, untem una safata amb una mica de mantega i un polsim de farina perquè no sen's enganxi. Afegim la massa i ho posem la forn a 180 graus aproximadament durant 30 minuts. Ja sabeu que cada forn és un món!

7- Quan el brownie s’hagi refredat, jo afegeixo una capa no massa gruixuda de xocolata desfeta amb mantega. Perquè entre nosaltres, si no la poso, a casa se’m queixen. 

8- El brownie s’acostuma a servir amb una bola de gelat de vainilla al damunt, però una altra idea és acompanyar-lo amb maduixes que també queda boníssim.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem